Werken en Mantelzorgen

Werken en Mantelzorgen

Het beroep dat op mantelzorgers gedaan wordt is groeiende. Steeds meer mensen wonen immers langer zelfstandig thuis. Vele zorg- en welzijnsprofessionals zijn naast hun werk in deze branche dus ook actief als mantelzorger binnen de eigen sociale kring. Volgens de laatste cijfers combineert een op de vier Nederlanders mantelzorgtaken met een betaalde baan.

De combinatie van werken en mantelzorgtaken vergt veel tijd en energie en kan ook te veel worden, zeker als de mantelzorgtaken langdurig en intensief zijn. Hoe bewaak jij jouw grenzen hierin?

Hoe ga jij om met de combinatie werk en mantelzorg?

In de online inspiratiesessie Werken en Mantelzorgen zoomen we in op bovenstaande vraag en reiken we tips aan om hiermee aan de slag te kunnen. Hoe richt jij het mantelzorgen in naast je werk en eigen privéleven? Hoe maak je bespreekbaar wat haalbaar is en wat niet? Hoe balanceer je tussen werken en mantelzorg zodat je ook voldoende blijft zorgen voor jezelf?

Na deze inspiratiesessie

✓ heb je kennis over mantelzorg en het mantelzorgbeleid; 
✓ heb je handvatten om te kunnen balanceren tussen werk, privé en mantelzorgtaken; 
✓ heb je ervaringen en tips uitgewisseld met andere mantelzorgers die in de zorg werken; 
✓ heb je ervaren hoe je je grenzen kunt herkennen en aangeven.

Wanneer?

De online inspiratiesessie vindt plaats op dinsdag 11 april, van 15.00 tot 16.30 uur. 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de aanmeldbutton onderaan deze pagina. 

Meer informatie

Wil je meer weten over de inspiratiesessie? Neem dan contact op met Marjolijn van Tol via marjolijn@zw-connect.nl of 06 - 86 84 48 17.