Onderwijs in de regio

Onderwijs in de regio

In de regio’s Haaglanden en Nieuwe Waterweg kun je op verschillende plekken een opleiding volgen. Hieronder vind je een overzicht van de onderwijsmogelijkheden in onze regio.

mboRijnland

Bij mboRijnland kun je middelbaar beroepsonderwijs volgen. Als student leer je bij mboRijnland meer dan een vak. Er is ook volop ruimte voor je talent, eigenheid en persoonlijke ontwikkeling. Zo kun je je eigen weg in de samenleving vinden. Je kunt kiezen voor een opleiding in de richtingen Dienstverlening, Economie, Entreeopleidingen, Techniek & ICT, Welzijn en Zorg. Binnen de kleinschalige colleges staan aandacht en persoonlijk contact voorop. Alle onderwijslocaties zijn hierop ook ingericht. Je vindt mboRijnland in Alpen aan den Rijn, Gouda, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer. Kijk voor meer informatie op www.mborijnland.nl.

Haagse Hogeschool

Let’s change! Dat is de uitnodiging die je van De Haagse Hogeschool krijgt. De Haagse Hogeschool wil alle studenten in hun kracht zetten om de wereld, waarin zij leven, te veranderen en te verbeteren. Kies je voor de opleiding Verpleegkunde dan zet je straks de patiënt en zijn netwerk centraal en help je hen bij herstel en preventie. Als je wilt weten wat mensen drijft en als je hen wilt helpen het beste uit hun leven te halen, dan is een opleiding Social Work (voltijd of deeltijd/duaal) echt iets voor jou. Kijk voor meer informatie op www.haagsehogeschool.nl.

Hogeschool Inholland Den Haag

Hogeschool Inholland is een hogeschool met een prettige en persoonlijke sfeer waar studenten en docenten elkaar kennen. Er zijn locaties in Rotterdam en Den Haag. Je krijgt tijdens je opleiding alle steun en ruimte om je talenten breed te ontwikkelen en je ambities waar te maken. Wil je samen met andere professionals en met ondersteuning van buren, familie en vrienden het beste uit mensen te halen? Dan is Social Work van de Hogeschool Inholland een opleiding voor jou. Kijk voor meer informatie op www.inholland.nl/socialwork.

ROC Mondriaan

Het ROC Mondriaan biedt zorg- en welzijnsopleidingen van niveau 1 tot en met 4 in Den Haag, Delft, Leiden en Naaldwijk. Bij elke opleiding staan persoonlijke ontwikkeling, praktijkleren en vernieuwen voorop. Je kunt kiezen uit twee leerwegen: BOL en BBL. BOL houdt in dat je vijf school dagen per week naar school gaat en verschillende stages loopt. Met BBL ga je één dag per week naar school en werk je de overige dagen bij een erkend leerbedrijf. Het ROC Mondriaan en regionale werkgevers werken nauw met elkaar samen. Studenten en docenten ondersteunen met stageplekken de zorg én mensen uit de zorg en welzijn geven onder meer gastlessen en trainingen. Kijk voor meer informatie op www.rocmondriaan.nl.