Sterk in je werk, zorg voor jezelf

40.000ste aanmelding voor Sterk in je werk

Goede medewerkers zijn voor de sector Zorg & Welzijn hard nodig. De coronacrisis heeft het nog duidelijker gemaakt. Sterk in je werk, zorg voor jezelf is een loopbaantraject voor mensen die in Zorg & Welzijn willen (blijven) werken. Afgelopen week kreeg Sterk in je werk de 40.000e aanmelder binnen sinds de start in 2016.

Mensen behouden en leiden naar Zorg & Welzijn

Sterk in je werk, zorg voor jezelf is een gratis en kortdurend traject voor mensen die al in Zorg & Welzijn werken én voor mensen die er willen werken. Als zorg- en welzijnsprofessional kun je bij een persoonlijke coach in de regio terecht. Bijvoorbeeld met vragen over doorgroeimogelijkheden, de energiebalans op het werk en over meer, minder of anders werken. Wil je instromen in Zorg & Welzijn? Dan is er begeleiding en informatie over functies, opleidingen en werkgevers in de regio en de verschillende branches. 

Een sterk punt van het project is dat het voor de medewerker een geheel onafhankelijk traject is zonder tussenkomst van de werkgever. Werkgevers kunnen hun medewerkers uiteraard wel attenderen op Sterk in je werk, aangezien dit project een goed instrument is om hen te behouden. 

Happy naar mijn werk

Christoffer, Anne en Jolande zijn drie van de 40.000 mensen die zich hebben aangemeld. Christoffer is erg te spreken over het kortdurende Sterk in je werk, zorg voor jezelf: “De stap naar de zorg voelde als een sprong in het diepe maar door de loopbaancoach voelde ik me gesteund om die stap te nemen.” En Anne sprak zelfs met H.M. Koningin Máxima vanwege haar switch van de horeca naar de zorg. Haar advies over de loopbaancoaching: “Ik zou zeggen doen! Het traject maakt het voor jezelf makkelijker dan dat je zelf alles moet uitzoeken. En het is helemaal vrijblijvend.” Jolande wilde eigenlijk weg, maar besloot na het traject in de sector Zorg & Welzijn te blijven werken: ”Ik wilde weer happy naar mijn werk en happy thuiskomen. Mijn loopbaancoach heeft me geholpen om het roer om te gooien. Ik ga van een kantoorbaan bij een welzijnsorganisatie naar een baan als helpende in de zorg.”

Meer informatie

Wil je meer weten over Sterk in je werk of wil je jezelf aanmelden? Kijk dan op www.sterkinjewerk.nl