“Ik vind het uitdagend werk”

De sector Zorg en Welzijn biedt ongelooflijk veel interessante mogelijkheden om te werken. Om een goed beeld te geven van wat werken in deze sector inhoudt, hebben we verschillende zorgmedewerkers gevraagd om iets over hun beroep te vertellen. Zo ook Asief Oedai. Asief is Begeleider D in de gehandicaptenzorg. Een baan met veel voldoening, als je het hem vraagt. Hij legt je graag uit waarom.

De beste begeleiding

Asief: “Ik werk als Begeleider D bij Ipse De Bruggen, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke en meervoudige beperking. Ik ben onderdeel van de nieuwe zorglocatie VIC Sportlaan. Dit is een kleinschalige woon- en werkomgeving voor mensen die extra intensieve zorg nodig hebben. Samen met de manager, de gedragswetenschappers en begeleiders kijken we wat de beste begeleiding is voor iemand. Ik vind het uitdagend werk. Je geeft mensen het vertrouwen dat ze nodig hebben. Je plant een zaadje en je ziet het langzaam groeien. Dat geeft voldoening.”

Meer weten?

Wil jij ook meer weten over werken in zorg en welzijn in de regio’s Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord? Kijk eens in onze Toekomstwijzer. Deze gids is speciaal gemaakt voor middelbare scholieren, mbo- en hbo-studenten die meer willen weten over de zorg- en welzijnssector. Hierin vind je informatie over opleidingen en beroepen, de werkvelden en regionale organisaties in zorg en welzijn. Ook vind je er verschillende verhalen van zorg- en welzijnsmedewerkers, zoals Asief. Ontdek jouw mogelijkheden én wat je voor mensen kunt betekenen. Bekijk de Toekomstwijzer hier