Baas Ipse de Bruggen staat stoel af aan Oumaima

Ipse de Bruggen was trotse deelnemer aan de zesde editie van JINC Baas van Morgen. Op 23 januari 2020 heeft Andrea van Steensel, lid raad van bestuur van Ipse de Bruggen voor een dag haar stoel afgestaan aan Oumaima. Oumaima is 15 jaar en een leerling van het VMBO. Ipse de Bruggen maakt deel uit van een groot gezelschap: in totaal deden maar liefst 317 ‘bazen’ in Nederland mee aan het evenement. 
 
Met Baas van Morgen willen Ipse de Bruggen en JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij verder ook is.

De Baas van Morgen heeft de hele dag meegelopen met de baas van vandaag. Hiermee ervaren jongeren hoe het is om leiding te geven aan een organisatie en doen ze waardevolle contacten op voor later.
 
Andrea van Steensel, lid raad van bestuur van Ipse de Bruggen vond het een mooie en inspirerende dag. ‘’Ik ben heel blij dat Ipse de Bruggen voor deze groep al op jonge leeftijd bij kan dragen aan hun kansen, zodat deze jongeren met vertrouwen de stap kunnen maken op de arbeidsmarkt. Ik heb in de sollicitatietraining vanuit JINC en nu ook weer bij Oumaima gezien hoe krachtig jongeren van deze leeftijd kunnen zijn.’’
 
Vol programma
Na een gezamenlijk ‘Bazen van Morgen’ ontvangst in ADO Den Haag liepen onze twee bazen mee op het dagactiviteitencentrum Bisnis en lunchlocatie de Zoetelaar van Ipse de Bruggen. Oumaima kreeg een rondleiding van cliënten van Ipse de Bruggen op de industriegroep, keramiekgroep en de houtbewerking. Na een heerlijke lunch bij de Zoetelaar verzorgd door cliënten van Ipse de Bruggen stond er een brainstormsessie op de planning. Deze sessie ging over de arbeidsmarkt krapte die speelt in de zorg. Oumaima heeft zich verdiept in de zorgprofessional, waarbij de vraag werd gesteld: hoe zorgen we ervoor dat het werkplezier van zorgmedewerkers omhoog gaat? ‘’De inzichten van deze eventuele toekomstige medewerker zijn ontzettend interessant voor de hackathon in de zorg die in het voorjaar gaat plaatsvinden’’, aldus Andrea van Steensel. Tot slot rapporteerde de Baas van Morgen aan de Baas van Vandaag wat zij van deze dag geleerd heeft. Ook andersom is dit gedaan: wat heeft Ipse de Bruggen van haar opgestoken en kunnen wij meenemen in het werven van nieuwe medewerkers en de aankomende hackathon die dit onderwerp onder loep neemt.
 
Op de vraag wat bij Oumaima het meest is bijgebleven, zegt ze: ‘’Hoe open de cliënten zijn. Ze praten met je alsof ze je al eerder ontmoet hebben.’’
 
“Een kind een dag op de stoel van de baas levert twee vliegen in één klap: verfrissende ideeën voor een bedrijf en een onvergetelijke ervaring voor een kind”, zegt Daniël Roos (directeur JINC), “het biedt een kind de kans om zijn of haar perspectief te verbreden.”
 
En daar werkt Ipse de Bruggen graag aan mee!