Extra handen voor de zorg

Je hebt gekozen voor een (para)medische studie. Juist in deze richting is jouw hulp in de coronapandemie harder nodig dan ooit. Dat kan in een ziekenhuis, verpleeghuis, de thuiszorg of een andere organisatie in zorg of welzijn. Klinkt dit als muziek in de oren? Dan is Extra handen voor de zorg op zoek naar jou!

Extra handen voor de zorg

Extra handen voor de zorg is het landelijke initiatief van onder meer het ministerie van VWS en RegioPlus, waarmee potentiële medewerkers in zorg en welzijn aan werkgevers gekoppeld worden. Het personeelstekort is groot en jouw inzet ter vervanging of aanvulling van zorgprofessionals biedt jou mooie kansen. Relevante werkervaring, een verrijking van je CV en een netwerk in de zorg.

Ga naar extrahandenvoordezorg.nl en meld je aan. Klik op ‘Ik wil (tijdelijk) helpen bij een zorgorganisatie’. Kies vervolgens voor ‘(para) medisch of VPK-student’ en vul de postcode in voor de omgeving waar jij aan de slag wilt. Dat kan jouw thuisadres zijn of het adres van jouw studentenhuis. Via een pop-up venster kom je in een portal om een account aan te maken.

Na jouw aanmelding word je binnen enkele dagen gebeld voor het vervolg. Hoe snel je écht aan de slag kunt, hangt af van de hulp die zorgorganisaties in de regio nodig hebben. En van jouw type opleiding, kennis, ervaring en beschikbaarheid.

Betaalde ervaring

Het is voor jou als (para)medisch student een unieke kans om onder grote druk waardevolle werkervaring op te doen, geld te verdienen en je aanstaande collega’s en de inwoners van Nederland te helpen. De theorie die je opdoet tijdens jouw studie, pas je met deze betaalde bijbaan direct toe in de praktijk.