Geplaatst op: 26-06-2017Naar overzicht

Feestelijke officiële opening nieuwbouw voor speciaal onderwijs26 jun 2017

Op 23 juni speelde Ingrid van Engelshoven, lid van de Tweede Kamer en voormalig wethouder van de gemeente Den Haag, een sleutelrol bij de feestelijke officiële opening van de nieuwbouw voor speciaal onderwijs. De leerlingen volgden ademloos hoe zij samen met de goochelaar de schaar tevoorschijn goochelde om vervolgens het lint te kunnen doorknippen. “Het was een feestelijke middag waar de leerlingen al weken naar uitkeken! Ik vond het geweldig om onze leerlingen op een mooi buitengebied voor een schitterend gebouw te zien genieten van de opening. Zij zijn het waar wij het allemaal voor hebben gedaan!” aldus Erik Los, directeur De Witte Vogel.

De nieuwbouw herbergt naast twee scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs ook een kinderdagcentrum en bijhorende revalidatieruimten. Ingrid van Engelshoven: "Dit soort samenwerkingen zijn uniek in Den Haag en zelfs in Nederland. Bij het proces waren veel partijen betrokken en samen hebben zij dit tot stand gebracht, dat is een groot compliment waard."

Nieuwbouw

In maart van dit jaar hebben De Piramide (onderdeel van Stichting Haagse Scholen), Tyltylschool De Witte Vogel (onderdeel van RESPONZ), het kinderdagcentrum (onderdeel Middin) en Sophia Revalidatie hun intrek genomen in de nieuwbouw. Dick Rensen, directeur De Piramide: “We zien nu al dat het gebouw de leerlingen stimuleert tot leren en spelen. Dat komt door de mooie combinatie van hout en kleur en de vriendelijke groepsruimten. Het gebouw is bovendien gebouwd rondom twee gymzalen en herbergt veel bijzondere speelvoorzieningen". De nieuwbouw staat aan de Melis Stokelaan 1189, naast de hoofdlocatie van Sophia Revalidatie.“ Tussen de nieuwbouw en de hoofdlocatie van Sophia Revalidatie is een verbindingsbrug gemaakt. Op deze manier kunnen leerlingen van de scholen makkelijk, snel en droog naar revalidatiebehandelingen in ons hoofdgebouw komen”, licht Willem Wiegersma, Raad van Bestuur Sophia Revalidatie toe.

 

Duurzaamheid

Alle betrokken organisaties hebben zich ingezet om een duurzaam gebouw te realiseren. Zo is de nieuwbouw voorzien van zonnepanelen op het dak, LED-verlichting en een bron voor warmte/koude opslag. Daarnaast zijn er voor de bouw duurzame materialen gebruikt.

Het kind centraal

Het kind centraal; dat is de visie op de samenwerking tussen de scholen voor speciaal onderwijs, het kinderdagcentrum en Sophia Revalidatie. Of het nu gaat om onderwijs, onderwijsondersteuning, zorg of revalidatiebehandeling: de ontwikkeling van het kind staat voorop. Praktisch betekent dit dat alle medewerkers zich inspannen om hun activiteiten en doelen op elkaar af te stemmen: één kind, één plan.