Loopbaancoach Ine: 'De stap zetten brengt al beweging'

web_vk_ZZW_Portretten_5593 Ine Ruijfrok

Loopbaancoach Ine: 'De stap zetten brengt al beweging'

Sterk in je werk biedt je steun bij het zetten van de volgende stap in je carrière. Samen met een ervaren loopbaancoach in Zorg en Welzijn kijk je naar jouw situatie en waar je kansen op werk liggen. Ine Ruijfrok is al jaren actief als loopbaancoach. Zij vertelt hieronder wat haar kenmerkt als coach en welke tips zij heeft voor mensen die moeite hebben met hun loopbaan. 

Hoe ben je betrokken bij de zorg of waar heb jij je kennis rondom de zorg vandaag?

Ik ben HR-adviseur geweest voor De Vierstroom, toen nog vooral actief in de thuiszorg. Sinds het begin van Sterk in je werk ben ik er als loopbaancoach bij betrokken. Ik heb inmiddels veel mensen gesproken en veel van hen en over het werkveld geleerd.

Wat motiveert je in het begeleiden van mensen?

Om te kijken of het lukt om iemand zo uit te dagen en te bevragen dat die persoon uit zichzelf net dat stapje neemt om voor zichzelf te kiezen en voor zijn/haar keuze te gaan. Of als je wil: om hun hart te durven volgen.

Wat kenmerkt jou als coach?

Ik ben praktisch, informeel en durf rake vragen te stellen. Verder ben ik geschoold en ervaren in systemisch werk. Hierdoor heb ik oog en oor voor wat er mogelijk wil bewegen bij mijn gesprekspartner. Vaak ontstaan dan oplossingen die je niet zomaar bedenkt. 

Wat zijn voor jou mooie momenten in het coachingstraject?

Het luisteren naar mensen wanneer ze vertellen wat ze bij Sterk in je werk brengt, wat ze willen en als ze dan hun hart durven volgen en in actie komen vind ik dat heel mooi. En de kers op de taart is dan wel de berichten van mensen die me later laten weten waar ze gaan werken en hoe ze erin zijn geslaagd om een switch naar de zorg te maken. 

Heb je een tip voor mensen die moeite hebben met hun loopbaan?

Ja, ga in gesprek met een loopbaancoach, schrijf je in voor Sterk in je werk. Die stap zetten brengt al beweging. 

Meer informatie

Ervaar zelf de voordelen die een loopbaancoach jou kan bieden. Kijk op sterkinjewerk.nl voor meer informatie en meld je aan!