Geplaatst op: 29-06-2017Naar overzicht

Nieuw! Wijkcontactpunt speciaal voor ouderen in Buitenhof 29 jun 2017

Op 3 juli a.s. opent Delft voor Elkaar in samenwerking met Careyn en Pieter van Foreest een wijkcontactpunt speciaal voor ouderen in de wijk Buitenhof. Elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur kunnen ouderen – zonder vooraf een afspraak te maken – in woonzorgcentrum Die Buytenweye terecht met vragen en zorgen op het gebied van wonen, zorg, welzijn en financiën.

Die Buytenweye ligt centraal gelegen in de wijk Buitenhof. Het is al een echte ontmoetingsplek voor ouderen. Door op deze plek een wijkcontactpunt te openen, hopen de initiatiefnemers (o.a. Careyn en Pieter van Foreest) dat ouderen eerder aan de bel trekken en niet onnodig met vragen of zorgen blijven rondlopen.

Zonder afspraak binnenlopen

Vanaf 3 juli zijn iedere maandagmorgen ouderenadviseurs van Delft voor Elkaar en de wijkverpleegkundigen van Careyn en Pieter van Foreest aanwezig om vragen te beantwoorden en om persoonlijk advies te geven. Het spreekuur is laagdrempelig: vooraf een afspraak maken is niet nodig.

Intensiever samenwerken

Alle drie de organisaties werken nu al in de Buitenhof. Door op wijkniveau samen te werken, kunnen zij preventief signaleren en tijdig doorverwijzen op het gebied van wonen, zorg, welzijn en financiën.

Wijkcontactcentrum voor ouderen, Die Buytenweye, Chopinlaan 9