Geplaatst op: 31-07-2019Naar overzicht

Kantoorpersoneel helpt zorgcollega's tijdens zomerperiode31 jul 2019

In de zomerperiode is het personeelstekort in de zorg het meest merkbaar. Vaste medewerkers gaan met vakantie terwijl de zorg aan de cliënten gewoon door gaat. De inzet van bijvoorbeeld vakantiekrachten kan verlichting geven. En sommige medewerkers draaien extra diensten. Op deze manier kan het niveau van zorgverlening op peil blijven. Zorgorganisatie Respect in Scheveningen heeft iets nieuws bedacht.

Om de medewerkers in de zorg extra ondersteuning te bieden tijdens de zomerperiode, draaien de mensen in de ondersteunende diensten van Respect net als vorig jaar ook dit jaar zogenaamde zomerstages. Dat zijn diensten waarmee de collega’s op de werkvloer worden ontlast. De secretaresse helpt bijvoorbeeld bij het verschonen van bedden, de manager smeert boterhammen in de thuiszorg en iemand van de HR-afdeling gaat wandelen met cliënten.

Hiermee ontlasten ze niet alleen de zorgcollega’s, de cliënten stellen dit ook op prijs. Bovendien is het een collegiaal signaal dat de medewerkers van Respect met z’n allen aan hetzelfde werken: elke dag betere zorg aan haar cliënten.

Naast deze actie blijft Respect investeren in de werving en begeleiding van nieuwe medewerkers. Meer informatie is te vinden op werkenbijrespect.nl en op de facebookpagina