Romy is Coördinerend begeleider

“Mijn ervaring is dat je altijd kijkt naar hoe je het beste uit iemands leven kunt halen”

De sector Zorg en Welzijn biedt ongelooflijk veel interessante mogelijkheden om te werken. Om een goed beeld te geven van wat werken in deze sector inhoudt, hebben we verschillende zorgmedewerkers gevraagd om iets over hun beroep te vertellen. Zo ook Romy Feuerberg. Romy is Coördinerend begeleider. Dit doet ze in de gehandicaptenzorg. Waarom dat zo’n leuke baan is? Daar vertelt ze je graag meer over.

Uitdagend werk met veel vrijheid

Romy: “Ik werk met cliënten met een Niet Aangeboren Hersenletsel. Dat zijn mensen die dus op een later moment in hun leven hersenschade hebben opgelopen. De werking van het brein vind ik erg interessant. Het is daarom ook echt mijn doelgroep. Maar met welke cliënten je ook werkt, mijn ervaring is dat je altijd kijkt naar hoe je beste uit iemands leven kunt halen. Dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Maar met de juite manieren kun je ieder mens een zo volwaardig mogelijke plek in de maatschappij geven.”

Meer weten?

Wil jij ook meer weten over werken in zorg en welzijn in de regio’s Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord? Kijk eens in onze Toekomstwijzer. Deze gids is speciaal gemaakt voor middelbare scholieren, mbo- en hbo-studenten die meer willen weten over de zorg- en welzijnssector. Hierin vind je informatie over opleidingen en beroepen, de werkvelden en regionale organisaties in zorg en welzijn. Ook vind je er verschillende verhalen van zorg- en welzijnsmedewerkers, zoals Romy. Ontdek jouw mogelijkheden én wat je voor mensen kunt betekenen. Bekijk de Toekomstwijzer hier