#trotsopzorg

De afgelopen maanden is de onlinecampagne ‘Trots op Zorg’ actief geweest. In deze campagne stonden Mirjam en Leo centraal, twee kanjers uit het vak. Zij stonden symbool voor iedereen die werkzaam is in de zorg- en welzijnssector. Omdat we niet alleen Mirjam en Leo in het zonnetje wilden zetten, hebben we een oproep gedaan om voor een collega, zorgverlener, vriend(in) of familielid een waardering achter te laten. De vijf mooiste waarderingen konden een ritualspakket winnen, zodat degenen op wie we trots zijn even wat tijd voor zichzelf kunnen nemen.

Waardering voor alle zorg- en welzijnstoppers 

Er is goed gehoor gegeven aan onze oproep om een waardering achter te laten. Vaak niet alleen voor één persoon, maar voor alle zorg- en welzijnstoppers of voor een hele woongroep of afdeling. En dat wordt gewaardeerd, daar zijn we van overtuigd.

En de winnaars zijn…

Ludo Swaap waardeerde Tessa Brouwer Smitz om haar creatieve brein, het hart op de goede plek en haar liefde voor haar werk en bewoners. Yvonne Boelhouwer is trots op haar vriendin Risette van Barneveld die al 45 jaar in het vak zit. En de collega’s van Petra Brune spreken over haar als de meest constante, verstandigste, relativerende, talentvolle, lieve verpleegkundige die haar complexe cliënten zich kunnen wensen. Dan is er nog de waardering van Annie Akkerman voor haar kleinzoon, die net zijn opleiding in de gehandicaptenzorg heeft afgerond. En tenslotte werd Sandra Goossens nog gewaardeerd door haar buurvrouw Wil Janssen, gewoon omdat ze trots op haar is. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Overige genomineerden

De overige genomineerden verdienen ook een prijs. Zij mogen gratis meedoen aan de workshop ‘Trots op mij’ waarin ze aan de slag gaan met simpele, effectieve oefeningen die ze kunnen toepassen op iedere nieuwe uitdaging die op hun pad komt. Ben je niet genomineerd, maar ben je wel trots op jezelf en zou je mee willen doen aan deze gratis workshop? Stuur dan een mail naar info@zorgenwelzijnplein.nl. Er is nog plek!