Den Haag

Rudolf Steiner Zorg

Adres
Nieuwe Parklaan 58
2597 LD Den Haag
Over de organisatie
Rudolf Steiner Zorg biedt zorg, begeleiding, (dag)behandeling en therapie op antroposofische basis. Ook voor mensen die zich niet verbonden voelen met de antroposofische levensvisie. Wij maken deel uit van de netwerkorganisatie Raphaëlstichting (Noord-Holland).

Rudolf Steiner Zorg heeft momenteel 4 locaties.
Op de Nieuwe Parklaan zijn er 2 verpleegafdelingen voor 34 cliënten met een lichamelijke zorgvraag. Dit kan een revalidatiezorgvraag zijn gericht op herstel of een langdurige zorgvraag bij een chronische ziekte. Daarnaast hebben wij afdeling De Linde voor de doelgroep ouder wordende VG-cliënten. Tevens zijn er werkplaatsen voor cliënten met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en dagbestedingsplaatsen voor cliënten met een psycho-geriatrisch ziektebeeld.

Afdeling De Brug in het gebouw van de Lozerhof is gericht op de verzorging en begeleiding van 24 cliënten met een psychogeriatrisch ziektebeeld. Hier hebben de meeste cliënten een eenpersoonskamer met eigen badkamer tot hun beschikking. Op afdeling De Brug wordt op een kleinschalige wijze gewerkt.

Woongroep Artaban is gevestigd aan de Rusthoekstraat en biedt alle 12 bewoners met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking een ruime eigen zit/slaapkamer met badkamer. Daarnaast zijn er ook gezellige huiskamers en een leefkeuken en kan er gebruik gemaakt worden van de zonnige voor- en achtertuin.

Woongroep De Es heeft een prachtig uitzicht vanaf de Heiloostraat. Ook hier hebben de bewoners met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking een ruime eigen kamer, gezamenlijke huiskamer annex leefkeuken.

Binnen Rudolf Steiner Zorg wordt gewerkt vanuit de antroposofische visie. Antroposofie (wijsheid omtrent de mens) ziet de mens als een drieledig wezen omvattend lichaam, ziel en geest. In de aangeboden zorg is er naast de regulier bekende zorg dan ook aandacht voor zowel de fysieke, de zielsmatige als de geestelijke behoeften van de bewoners. De antroposofische visie komt tot uiting in de zorg, behandeling en therapie die wij bieden.